Na uitgebreid onderzoek van de mogelijke alternatieven heeft de Raad van Bestuur samen met de directie van Zideris besloten om het zwembad van Zideris, op het terrein in Rhenen, te sluiten. 

Het zwembad is jarenlang met veel plezier gebruikt door onze cliënten voor zowel fysiotherapeutisch als recreatief zwemmen en heeft vele voordelen geboden. Helaas zijn de onderhouds- en exploitatiekosten van het zwembad zeer hoog, terwijl slechts een beperkt aantal cliënten er gebruik van maakt. Vertegenwoordigers van cliënten die hier zwemmen zijn inmiddels ingelicht en geïnformeerd over de onderstaande alternatieven.

Alternatieven fysiotherapeutisch en recreatief zwemmen/sporten
Samen met ons team van specialisten hebben we alternatieve locaties gevonden, zoals de zwembaden in Veenendaal en Rhenen, die aan de eisen voor fysiotherapie voldoen en geschikt zijn voor onze cliënten. Daarnaast kunnen ook recreatieve zwemmers gebruikmaken van deze zwembaden, waar specifieke activiteiten voor mensen met een verstandelijke beperking worden georganiseerd.

Naast het gebruik door onze cliënten, huurt ook zwemschool Okidoki het zwembad en maakt de lokale duikschool er gebruik van. We zijn ons bewust van de impact die dit besluit op hen heeft en zijn met hen in overleg om hen zo goed mogelijk te ondersteunen bij het vinden van alternatieven.  

Het exacte tijdsbestek voor de ingang van de alternatieve zwemmogelijkheden is nog niet volledig duidelijk. Dit betekent dat we niet zullen stoppen met het aanbieden van fysiozwemmen en recreatief zwemmen in het huidige zwembad tot de afspraken over de alternatieve invulling rond zijn. Zo ontstaan er voor cliënten geen onderbrekingen in de zwemactiviteiten.