Met veel enthousiasme brengen we een update over ons beleeftuinproject op het Zideris-terrein in Rhenen. Dankzij de geweldige steun van diverse fondsen en bedrijven verloopt het project voorspoedig, en binnen enkele weken zal de beleeftuin klaar zijn voor gebruik. De tuin is ontworpen om een unieke, rustgevende en stimulerende buitenomgeving te creëren voor onze 220 bewoners en ruim 50 dagbesteding deelnemers.

Doel van de beleeftuin
De beleeftuin is bedoeld om het welzijn van onze bewoners te vergroten door een veilige, interactieve plek in de buitenlucht te bieden. De tuin richt zich op bewoners van 18 tot 88 jaar met uiteenlopende fysieke en verstandelijke beperkingen. Beweging, sociale interactie en zintuiglijke prikkels staan centraal in deze buitenruimte, waar ontspanning, ontmoetingen en beweging hand in hand gaan. De tuin zal een waardevolle toevoeging zijn aan het bestaande dagbestedingsaanbod op het terrein.

Verloop van het project
De uitvoering van het project verloopt volledig volgens planning. Naast interne financiering via ons Heimerstein-fonds hebben we met succes verschillende externe fondsen weten aan te spreken. Het overgrote deel van de benodigde middelen is nu binnen, en voor het resterende bedrag hebben we steun gevraagd bij lokale bedrijven. Tijdens de uitvoering hebben we enkele ontwerpkeuzes aangepast, zonder het uiteindelijke doel uit het oog te verliezen. Het projectteam zorgt ervoor dat alles soepel verloopt, en de eerste resultaten zijn al goed zichtbaar.

Volg de voortgang via een timelapse
Dagelijks worden nieuwe stappen gezet in de ontwikkeling van de tuin. Om iedereen de voortgang te laten volgen, heeft het aannemersbedrijf een camera op het terrein geïnstalleerd die dagelijks foto's maakt. Binnenkort delen we een timelapse op onze website, zodat u kunt zien hoe deze bijzondere tuin tot leven komt.

Toekomstperspectief
De beleeftuin is bijna voltooid, en we verwachten dat onze bewoners en dagbesteding deelnemers binnenkort volop van deze nieuwe buitenruimte kunnen genieten. De tuin zal bijdragen aan hun welzijn door hen meer ontspanning, zintuiglijke stimulatie en sociale interactie te bieden.

We zijn trots op wat er al is bereikt en kijken ernaar uit om dit soort waardevolle initiatieven in de toekomst voort te zetten. Blijf onze website en social media in de gaten houden voor de timelapse en het eindresultaat van de beleeftuin!