Een bijzonder verhaal. Na 33 jaar werken in een kantoorbaan was Bert toe aan verandering. Via een loopbaanbegeleider ontdekt hij wat hij eigenlijk het leukst vindt om te doen. Dan neemt hij de stap en besluit zich om te scholen tot begeleider in de zorg.

Wie ben je en wat doe je bij Zideris?
Ik ben Bert, 58 jaar, en werk als begeleider op het terrein van Zideris in Rhenen. Hier wonen cliënten die intensieve begeleiding nodig  hebben. Ik werk al 2,5 jaar met heel veel plezier bij Zideris.

Waarom ben je gaan werken in de zorg?
Na 33 jaar in een kantoorbaan te hebben gewerkt, kan ik met zekerheid zeggen: voor 
mij nooit meer! Na gesprekken met een loopbaanbegeleider werd het me duidelijk dat het sociale aspect van werken en het contact met mensen mij het meeste aansprak. Daarom ben ik gaan kijken naar werk in de zorg. Deze stap had ik eigenlijk 20 jaar eerder moeten zetten.

Wat vind je het allerleukste aan jouw werk bij Zideris?
Het contact met alle mensen om me heen is fantastisch: de bewoners, hun ouders of vertegenwoordigers, mijn collega’s, vakcoaches en gedragskundigen. Ons team bestaat uit mensen van alle leeftijden, het is gezellig en we staan open voor elkaars feedback

Kan je vertellen hoe jouw dag als begeleider eruitziet?
In de ochtend helpen we met wassen, douchen, aankleden en ontbijten van zeven bewoners, wat al snel anderhalf uur in beslag neemt. Het stereotype ‘billen afvegen in de zorg’ is echt een vooroordeel. Verzorging is slechts een klein onderdeel; er is zoveel meer moois aan het werk. Daarna plannen we de dag, waarbij we, als het weer het toelaat, naar buiten gaan. We genieten van activiteiten zoals schommelen, wandelen, of iets anders wat de bewoners graag willen. We proberen de beleveniswereld van de cliënt te vergroten door soms net iets anders of nieuws te doen. Dit kan al vergroot worden door een ijsje te halen of een wandeling op een nieuwe plek te maken. We zijn altijd bezig met veel ondernemen met de cliënt. Elke dag is anders! Helaas staat onze duofiets momenteel bij de fietsenmaker; anders hadden we vandaag zeker een rondje gefietst.

Wat is het mooiste moment dat je hebt meegemaakt tijdens je werk?
Dat is er niet specifiek één. Het zit vooral in de kleine dingen die zich dagelijks voordoen. Als begeleider haal je veel voldoening uit de kleine genietmomenten met cliënten. Daarnaast gaan we volgende week met de bewoners op vakantie. Ze ontspannen zich op een andere plek, op een andere manier. Dat vind ik bijzonder en mooi om te zien, daar doen we het voor!

Wat is belangrijk als begeleider?
Rustig blijven en rust bewaren, stevig in je schoenen staan en duidelijk zijn. Het is belangrijk om elke cliënt te accepteren, te waarderen en te ondersteunen, ongeacht hun gedrag. Veroordeel nooit en toon begrip, zelfs als je hun gedrag niet begrijpt. Als (persoonlijk) begeleider bij Zideris ben  je niet zomaar een zorgverlener; je bent een bouwer en verbinder van betekenisvolle relaties, een maker van herinneringen en de schakel tussen onze cliënt en een betekenisvolle dag. Jij zorgt voor (nog meer) 
woonplezier in het leven van een cliënt.

Kom werken bij Zideris in Rhenen
Zet jij je net zoals Bert graag in voor een ander? Voor onze cliënten in Rhenen zijn wij op zoek naar begeleiders. Als begeleider bij Zideris geef je onze cliënten een betekenisvolle dag. Daarnaast verdien je een goed salaris, kan je je ontwikkelen en werkplezier en samenwerken staan centraal. Bezoek onze werkenbij pagina voor alle actuele vacatures of bel, app, mail ons voor een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden!